The last but not least week Su

Door: sannevanwezel

Blijf op de hoogte en volg Sanne

20 December 2011 | Suriname, Paramaribo

Dinsdag onze op 1 na laatste stage dag. We moesten onze flyers uitdelen en zijn daardoor op alle afdelingen langs geweest. Ook moesten we ons beoordelingsformulier in laten vullen en dat was nog een hele klus. Want wie moest dat doen en wat moest er dan geschreven worden bla bla bla. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. De dag vloog voorbij en ´s avonds heb ik geoefend en gestudeerd voor onze presentatie.

Woensdag moesten we dus presenteren. Eerst op de afdeling gewerkt tot 10 uur. Daarna gingen we naar het auditorium waar we gingen presenteren. Daar de nodige voorbereidingen getroffen en toen werden we toch wel een beetje zenuwachtig. En daar stonden we dan, te hopen op veel aanwezigen. Helaas kwamen er maar 7 mensen opdagen en het bleek dat de hoofdverpleegkundige het helemaal niet goed gepromoot hadden. Wij onze presentatie gehouden en 2 verpleegkundige van neurochirurgie waren erg enthousiast. Ze wilden dat we nog eens op hun afdeling gingen presenteren en ze wilden het protocol al hebben. Dit mocht helaas nog niet omdat het nog door de directie goed gekeurd moest worden maar het was erg leuk om te zien dat ze zo enthousiast waren. Ik zou eigenlijk ´s avonds naar Danta Bai gaan met Julio maar dat ging helaas niet door. We zouden dan donderdag gaan.

Donderdag moest ik wachten op een telefoontje van Julio, maar hij belde om te zeggen dat het donderdag ook niet meer ging lukken. Ik heb donderdag dus maar een verhaaltje geschreven en een beetje bijgeslapen. `s Avonds een film met Cynt gekeken en vrijdag vertrokken we om 8 uur. Toen moesten we nog van alles halen en regelen en nog mensen ophalen. We kwamen rond 1 uur op Danta Bai aan en zijn toen gelijk de Sula ingegaan. Daarna lekkere rijst met bruine bonen gegeten en toen gingen we naar de grote sula lopen. Daar kun je lekker in gaan zitten en dan lijkt het net of je in een bubbelbad zit met massagestraal. Heerlijk! Daar een poos gezeten en toen zijn we weer naar huis gewandeld. `s Avonds een heerlijke pompoensoep gegeten en lekker de hele avond onder de sterren gelegen bij een kampvuurtje.

Zaterdag gingen we over de kabelbaan vliegen en weer lekker kajakken. Ik heb 2x gekajakt want ik ging ook met een Amerikaanse mee. Anders moest ze alleen. En we mochten nu wildere sula´s omdat we maar met zijn 2e waren. Super leuk! Het kabelen was ook weer een succes. Ik ging steeds vooruit en dan kon ik van iedereen foto´s maken. Heel leuk :). Lekker lang in de sula gebaad en toen stonden er patatjes klaar :) lekker gegeten en met mijn buikje rond gingen we uiteraard weer een kampvuur maken. Spider ging zijn gitaar en zangkunsten showen en zo werd het een gezellige boel. Met marsmallows en veel gelach. Daarna heb ik mijn hangmatje in het bos gebonden en ben ik bij een muziekje en kampvuurtje in slaap gevallen.

Zondag stond de dorpswandeling op het programma. Ik was daar al eens geweest en het was leuk om er weer terug te zijn. De kindjes weer snoepjes uitgedeeld en ze waren helemaal gelukkig. De andere meiden moesten zondag weer terug naar de stad maar ik kon lekker nog een nachtje blijven. ’s Avond ging het ineens heel hard regenen en het was erg knus toen in het houten huisje. Het was zoals gewoonlijk weer alleen maar een bui en het hield zo snel als het kwam ook weer op. We zouden die nacht nog een rondje kabelbaan doen maar dat ging helaas niet omdat de kabels nu te glad waren. De bui was in ieder geval wel goed voor de watertonnen. Die waren namelijk bijna leeg en nu was er weer een paar liter in gevallen. Dit keer heb ik mijn hangmatje maar wel onder een dakje gebonden. Voorlopig mijn laatste nacht in mijn hangmatje :(. Ik ga hem thuis maar gewoon ergens in de kamer binden ofzo haha. Boven de kachel lijkt me een geschikte plek. Die kan dan dienen als kampvuur en dan heb ik het ook nog eens niet zo koud :).

Maandag werd ik pas erg laat wakker en toen mocht ik kiezen. Of we nog een rondje zouden vliegen of kajakken. Toen heb ik voor vliegen gekozen. Dat blijft gewoon erg leuk! Daarna was het helaas tijd voor inpakken en vertrekken. Gezwaaid naar de jungle en goodbye gezegd tegen de weg er naartoe. Die had ik ondertussen al zo vaak gereden. Thuis ook afscheid genomen van Spider en Julio en het was geen vaarwel.. nee het was een tot ziens. :) Want voor diegene die het nog niet weten, ik ga terug naar Su. Eerst studie afmaken en centjes sparen. Thuis gelijk de rest van mijn koffer ingepakt, want om 2 uur werd ik opgehaald met de taxi. Afscheid genomen van mijn huisgenootjes en sommige waren zo lief om op te blijven of om 2 uur weer wakker te worden :) Nu was het dan echt zover. Dat was mijn avontuur in Su. Vet lange nacht gehad en lang gewacht op het vliegveld. En toen was het ineens voorbij. Zo snel gegaan en zoveel meegemaakt. Ik heb Su echt in mijn hart gesloten en ik ga het missen. Ik heb er wel alles uit gehaald en ondanks dat ik best veel ziek ben geweest heb ik altijd enorm genoten. Gelukkig begint als een soort van troost mijn kleine avontuur in Curacao. Spannend!

Ik hou jullie op de hoogte en ik ben nog steeds super blij met jullie positieve reacties :) Dat motiveert mij om jullie alles te vertellen.

Ik zie jullie allemaal al erg snel weer. Beetje dubbel gevoel geeft me dat.

kusjes San

• 23 December 2011 - 14:06

Marjo En André:

Hier wordt je gewoon stil van!
    Wij wensen jou alvast een hele fijne kerst en zullen aan je denken als we met de hele familie samen zijn 1ste kerstdag!
    Veel liefs!