Weekend, paar dagen stage en weer weekend!!

Door: sannevanwezel

Blijf op de hoogte en volg Sanne

25 Oktober 2011 | Suriname, Paramaribo

Hoi allemaal!

Hier weer een verhaaltje van de nog steeds zieke Sanne Antibiotica slaat niet aan dus waarschijnlijk is het toch een virale infectie. Het gaat wel al wat beter maar het duurt gewoon lang. Dus ik moet gewoon nog wat geduld hebben. Dit weekend goed uitrusten.

Vorige week zaterdag gingen we naar Sean Paul. Eerst waren er allemaal optredens voordat hij kwam van onder andere Fouradi en Gio. Ook was er toen we binnen kwamen een of andere brassband aan het spelen. Heel leuk en tijdens het muziek maken waren ze ook nog eens super leuk aan het dansen. Pas toen Fouradi kwam barste het feest pas echt los en omdat ik niet kon praten typte ik als ik dan toch persee wat kwijt wilde alles op mijn gsm. Op een gegeven moment werden we ook met een paar lekker gedaggerd. Dus steeds maar weer weg lopen. Uiteindelijk stonden we bij een paar gasten die echt onwijs goed konden dansen. Ik was meer naar hun aan het kijken dan naar diegene die optraden. Na het concert waren we allen helemaal gesloopt en werd het eens tijd om ons bedje op te zoeken.

Zondag gingen we op zoek naar een zwembad. Het eerste zwembad waar we vaker gaan zwemmen was proppie vol. Het 2e zwembad was bij een hotel en daar mochten we niet naar binnen. Dus uit eindelijk bij het 3e zwembad aangekomen moest je lid zijn! Dus zeggen dat onze huisbaas ons gestuurd had bla bla bla. Maar hij wilde persee een pasje. Gelukkig waren er een paar vriendelijke heren die hun pasje lieten zien, waardoor wij naar binnen mochten. Maar meteen in het water gesprongen want fietsen is wel te doen maar zodra je stil staat komt de hitte pas aan. Daar een paar uurtjes gezwommen en gezond en toen gingen we naar huis om ons voor te bereiden op de BBQ. Deze werd gehouden ter afscheid van Charlotte en als welkomstparty voor Nikki en Elvie. Helaas kon ik niet zoveel eten door mijn keel maar het was erg gezellig. En iedereen had zijn steentje bijgedragen. Omdat we de volgende dag weer naar stage moesten en mijn keel ook gewoon rust nodig heeft ben ik lekker op tijd gaan slapen.

Maandag begon stage weer en dit was nogal een heftige dag met 3 mensen die overleden. 1 Was net voor onze dienst overleden. De andere was tijdens de overdracht overleden en de 3e overleed net na bezoekuur. Dan mogen ze 2 uur op de afdeling blijven liggen, zodat de familie afscheid kan liggen met de gordijntjes half dicht. Echt naar dat ze dan zo op zaal blijven liggen. 1 vrouw die was overleden was nog maar 26 jaar en die heb ik helpen afleggen. Echt bizar hoe een mens zo ineens in een voorwerp kan veranderen wat een beetje in doeken wordt gewikkeld en wordt vasgebonden om alles bij elkaar te houden. Verder vinden we steeds meer onze draai op de afdeling en leren we zelfs al surinaams. Sommige patienten kunnen namelijk geen nederlands dus dat is dan een hele uitdaging. Wel een leuke uitdaging. ´s Avonds hebben we lekker even niets gedaan behalve heerlijk gechillt.

Dinsdag was er niet veel anders op stage behalve dat er geen mensen zijn overleden. Na stage hebben we lekker gegeten en weer geprobeerd soepel salsa te dansen. Dit was weer erg leuk en lachwekkend. Helaas waren er niet zoveel mannen en waren er vooral heel veel oude mannetjes. 1 ging ook allemaal rare geluidjes erbij maken en gekke pasjes doen waardoor ik helemaal in een deuk lag en niet meer serieus kon dansen. Daarna snel gaan slapen want ik voelde me nog steeds niet fit met die stomme keel van me. Ik merk overdag ook dat ik minder energie heb. De antibiotica is niet aangeslagen en het was dus blijkbaar toch een virale infectie waardoor het me veel energie kostte. Ik heb nog geprobeert naar de bedrijfsarts te gaan maar daar moest ik voor betalen omdat ik stagiaire ben! WTF! Ik moet al voor die hele stage per maand 75e betalen en dan moet ik voor de bedrijfsarts ook nog eens betalen. Dan zou je ook nog eens geluk moeten hebben want ze geven niet snel een briefje mee. Ik ging die gok dus niet wagen en deed maar gewoon extra rustig op de afdeling. Woensdag was het zo rustig dat ik even met mijn hoofd op mijn armen op tafel ging liggen en gewoon per ongelijk ff in slaap viel. Oeps (A). Daarna maar snel veel cola gedronken en rondjes gaan lopen. Ja dan moeten ze me gewoon maar wat laten doen hoor. Er is zo weinig te doen dan wordt je wel moe, ook als je niet ziek bent.

Woensdag was ook de laatste avond van Charlotte en dus gingen we gezellig met zijn allen uit eten aan de waterkant. De bediening was dom en sloom en het eten duurde ook super lang. Ook hadden ze niet alles qua drank want de rode wijn was op. En na 1 fles witte wijn was die ook op. Nja dat maar rosé.. was die ook OP! Ohja en de bar was dicht dus er was ook geen bier. Kwam het ff goed uit dat ik geen alcohol mag met die antibiotica. Pas na ongeveer een uur kregen we ons eten en ik was super trots op mezelf. Ik heb namelijk alle frietjes en een deel van mijn broodje hamburger gegeten. Het ging dus de goede kant op met mijn keel. Daarna gingen we naar Touché omdat daar karaoke zou zijn. Komen we daar aan blijkt er alleen maar salsa te zijn en helemaal geen karaoke. Toch wilde we graag naar een karaoke bar dus uiteindelijk weer verder gefietst naar iets wat ze hier een karaokebar noemen. Oke er hing een scherm en de tekst van het liedje kwam erop maar daar is dan ook alles mee gezegd. Maar ach we waren met een groep dus we hebben ons goed vermaakt. Ik door hun uit (uhm ik bedoel toe )te lachen. Ik mocht natuurlijk van dr. Charlotte niet zingen met mijn keel. Ach ik heb mij goed vermaakt langs de kant. Kon ik goede foto’s maken. Gelukkig waren wij de volgende dag lekker vrij en wat had ik een medelijden met diegene die wel naar stage moesten. We waren namelijk pas rond half 4 thuis.

Donderdag heb ik lekker uitgerust en ik kon voor het eerst weer wat eten! Ondertussen zijn er vanaf zondag al 4 acrobaten uit een circus groep uit Curacao. Namelijk Danzarte studio. Zij zouden donderdag hun eerste optreden geven maar omdat de rest van de groep vertraging had moesten ze met zijn 3e een show in elkaar zetten. Wij waren super benieuwd en gingen dus kijken. We hadden al een paar dagen van hun gespierde body’s mogen genieten en nu konden we ze aan het werk zien. Het meisje ging in van die witte doeken allemaal kunstjes doen en de jongens gingen op het fort dansen met fakkels. Was gaaf om te zien en wetende dat dit nog maar een mini stukje was uit de show keken we al uit naar zondag. Nadat we de jongens hadden gecomplimenteerd met hun show was het weer tijd voor een avondje havana voor ons. Dit was weer erg lachen en ik heb mijn salsa moves 1 liedje durven showen. Daarna vond ik het wel weer genoeg. Rond 4 uur gingen de laatste waaronder ik natuurlijk weer naar huis. En dat zonder alcohol! Ik had de volgende dag dan ook nergens last van. Heerlijk. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik dat maar eens 1x in de 2 weken moet gaan doen. Is nog goed voor me ook.

Vrijdag zijn Milou en ik lekker even de stad in gegaan. Ik heb daar 2 jurkjes gekocht en een paar slippers aangezien de mijne al overleden zijn.

Nu ga ik slapen dus ik ga zo snel mogelijk weer verder met de andere dagen.

Kus San!

• 25 Oktober 2011 - 09:44

PieterJan:

Heej San,
    Klinkt echt onwijs leuk allemaal !! Wel echt super kut van je keel .. Sterkte daarmee.
    Kus xx

• 28 Oktober 2011 - 11:23

Annette:

Jammer dat je z'n last hebt van je keel, maar ondanks dat geniet je nog met volle teugen zo te lezen, waar ik echt me petje voor afneem want je bent toch goed ziek begrijp ik.
    Hoppelijk snel beterschap.
    Je verhaaltjes zijn zo leuk om te lezen, ik kijk nu alweer uit naar het volgende verhaal.
    Sterkte en veel plezier verder.