Vanalles!
Door: sannevanwezel
Blijf op de hoogte en volg Sanne
28 Oktober 2011 | Suriname, Paramaribo
Zaterdag hebben we gewoon eigenlijk niet zoveel gedaan geloof ik. Ik kan me iig niet meer herinneren wat dus dan was het vast niet boeiend. Wat ik me wel kan herinneren is dat we naar een mini show gingen van de cura dansgroep. Was heel vet ze liepen allemaal op stelten en 1 liep op echt super hoge stelten. Ik gok dat hij wel 3 á 4 meter hoog stond. De andere konden gewoon onder hem door lopen. Ook was er bekende violist die bij ons sliep en bij de groep hoorde. Guillermo Goméz uit Colombia. Hij gaf een optreden met de elektrische viool en hij maakte er een echte show van. Super gaaf. Later vroegen 3 jongens of we bij hen kwamen kijken bij een ander podium want daar gingen ze rappen met die violist erbij. Dus Naomi en ik wilde wel gaan kijken maar we moesten betalen. Toen de violist dat hoorde zij hij dat we gewoon zijn staf moesten spelen en ik moest dan zijn vioolkoffertje dragen en toen mochten we zo doorlopen. Super grappig. Het optreden was heel gaaf. Eerst de violist die met de dj op dance muziek mee speelde en danste en later gingen de jongens er ook bij rappen in het pappiaments. Blijkbaar hebben ze daar in cura ook een keer een show mee gewonnen. Echt serieus die gasten kunnen ook echt alles! Na de jongens uitgebreid gecomplementeerd en geknuffeld te hebben gingen we naar huis om ons op te maken voor een avondje Zsa zsa zu. Was weer een mooie avond en de violist was er ook ineens. Super grappig!
Zondag gingen we om 10 uur weer een dagje naar White beach. Geheel verzorgd door Lucien (huisbaas) zijn basketbalclub gaf daar een feest ofzo en we mochten allemaal gratis naar binnen en kregen gratis eten. Was super lekker, hele dag een beetje in de hangmat handen, eten en zwemmen en volleyballen. Was erg gezellig. We moesten op tijd weer terug omdat de groep moest optreden om 8 uur. Onderweg naar de stad was het file en super nat. Het had blijkbaar super hard geregend in de stad en dan staat er op veel straten gewoon 30 cm water. Heel bizar. Het schijnt hier ook niet heel raar te zijn als er dan ook 20 cm water in je woonkamer staat. Gelukkig hebben wij daar thuis geen last van. Thuis aangekomen snel gehaast om naar het optreden te gaan had het optreden natuurlijik ook vertraging! De lichtman had ff besloten dat het niet door ging. Maar de groep was flink en wilde persee door zetten. Hadden ze het hele podium droog geveegd met handdoeken en er magnesium op gegooid. Begon het weer te regenen! Zo sneu.. Toch wilde ze doorgaan en helaas moest er dan voor de veiligheid wel wat acts worden weg gelaten. Nou serieus ik had wat spectaculairs verwacht maar dit sloeg echt alles! Ze waren zooo enorm goed en er zaten een hoop kippenvel momentjes bij. Ik zat met open mond en mijn hand op mijn hart te kijken. Prachtig. Omdat de show was uitgelopen gingen we allemaal snel naar huis omdat we de volgende dag weer stage moesten lopen.
Maandag moesten we dus weer naar stage en wij vragen. Waar is die mevr. Gebleven? En die en die? Waren er weer 4 patienten overleden. Echt niet normaal. En nu ligt er een nieuwe patient die al aids heeft. Je hebt welleens van die aids foto’s gezien he? Heel mager zijn ze dan. Nou zij was nog magerder dan op zo’n foto. Letterlijk vel over been echt bizar. En dan op je 28e. Ik zag toevallig dat ze op dezelfde dag als ik jarig ben. Ik geloof alleen niet dat ze dat nog haalt. Echt zielig. Was even een tranen in de ogen momentje. Verder maandag heerlijk gechillt en nog wat met de cura groep gekletst.
Dinsdag onze laatste stage dag alweer voor deze week omdat woensdag een nationale vrije dag is. Dinsdag hebben we met diegene gepraat die bezig is met protocollen schrijven en ze was wel enthousiast. Volgende week hebben we weer een afspraak. ’s Avonds gingen we weer salsa dansen, onze laatste les voor de big day. Het ging wel goed alleen ik vind het volgen gewoon nog erg lastig. De man moet echt wel goed aangeven wat we gaan doen anders ben ik te laat. Omdat iedereen de volgende dag vrij was gingen we met een paar nog lekker de stad in. Touchee gingen we even onveilig maken. Met een paar gasten van dansles ook. Was erg gezellig. Op een gegeven moment wilde Geranne naar huis en toen gingen Cynt en ik maar mee. Maar toen we erachter kwamen dat ze niet met een taxi hoefde maar afgezet werd veranderde we van gedachten en liepen we touche weer binnen. Was nog erg gezellig en weer erg laat.
Woensdag lekker uitgeslapen en lekker gaan zwemmen bij Zin. Ook hebben we daar een hamburger gegeten die niet helemaal lekker gevallen is. We hebben al 2 dagen enorme buikkrampen en diarree. Heel leuk! Later hoorde we ook nog dat iemand een keer wormen had gekregen van die hamburger daar dacht hij dus nu zitten we af en toe in onze ontlasting te zoeken naar wormpjes. Gelukkig zijn ze tot op heden nog niet ontdekt. We zijn lekker op tijd gaan tukken na afscheid genomen te hebben van de cura groep. Ze nodigde me nog uit om als ik in cura ben nog een keer naar een training te komen kijken dus dat ga ik zeker doen! Lijkt me erg leuk.
Donderdag zijn we vroeg op gegaan om aan ons protocol te werken. Hierbij komen nog best veel vragen op dus we kunnen volgende week weer verder aan de slag. Daarna gingen we alvast met een klein groepje naar hermitage mall om te shoppen. Dat viel nog best tegen. We hebben wel bijna allemaal wat gekocht dus uiteindelijk kwam het toch goed maar we hadden er wel wat meer van verwacht. Om 4 uur hadden we afgesproken om naar de lion king 3D te gaan. Was erg leuk en mooi. Daarna nog ff verder geshopt en toen bij de mac gegeten aangezien dat de enige eetgelegenheid was. Dit was natuurlijk al helemaal niet bevordelijk voor mijn buikje. Maargoed ik moest toch iets eten. Daarna naar huis gegaan en toen heeft iedereen eigenlijk een powernapje gemaakt. Iedereen was moe maar wilde wel oefenen in de Havana lounge. Toen we daar aankwamen was Salsuri een salsa festival en toen durfde we eigenlijk niet meer. Er stonden allemaal pro’s en er werden hele vette shows weggegeven met liften en vanalles. Daarna ging iedereen weer dansen en toen durfde ik wel een dansje te wagen met een gevorderde. Om 1 uur werd er weer dans muziek gedraaid en konden we onze andere soepele dansjes weer showen. Toen ineens gingen de lichten aan en toen besloten we maar eens naar huis te gaan. Was weinig andere keus. Ik ging meteen naar bed want voelde me best beroerd. Stomme buikpijn en gewoon beetje slapjes.
Mijn keel is gelukkig weer helemaal beter. Verder is grappig om de mensen hier zich tegen de zon te zien beschermen met een paraplu. En zo zijn er nog wat dingetjes maar ik ga stoppen. Nog ff oefenen voor het afdansen en ik zal jullie laten weten of ik geslaagd ben of niet.
Kus vanuit het hete Suriname
28 Oktober 2011 - 21:18
Freek:
Wat gaan er een hoop patiënten dood, ongelooflijk! Dat lijkt me erg heftig. Gelukkig hebben jullie na drie dagen stage weer vier dagen om bij te komen.... Veel plezier en succes met het dansexamen! -
29 Oktober 2011 - 10:25
Guy En Ingrid:
Hoi Sanne, bedankt om ons op de hoogte te houden. Er word wat afgedanst daar !
Dat is dan een mooie tegenstelling, als je ziet hoeveel mensen jong sterven hé. Gelukkig is je keel nu beter.
Koen, Jet & kids komen vandaag naar huis van Egypte. Die hebben toch wel dolfijnen gezien zeker !
Wij hebben gisteren bij D-reizen in Roosendaal 3 weken Mexico geboekt. Playa Del Carmen. We wilden eerst jouw richting uitkomen, maar dat was een beetje te duur. We vertrekken op 17 december en zijn 8 januari terug.
Grtjs. Guy & Ingrid