Ì´m still in the `honeymoon` phase

Door: sannevanwezel

Blijf op de hoogte en volg Sanne

08 December 2011 | Suriname, Paramaribo

Zo ik zie dat ik weer verder moet bij donderdag. Donderdag zouden we ´s middags naar Resident Inn gaan. Een wat luxer zwembad van een hotel. Maar eerst moesten we wachten tot Marianne klaar was met haar opdracht voor de topclass. Tijdens het wachten werden Milou en ik lekker verwend want Julio zou langs komen en die stond in de supermarkt en vroeg of we een lekkere donut als ontbijt wilde. Nou je kunt je voorstellen dat wij daar geen nee tegen zeiden. Dus Julio kwam ons een heerlijke donut brengen. Marianne kwam niet veel later dus toen gingen we lekker zwemmen. Was nog lastig te vinden dat hele zwembad maar na een lange zware warme fietstocht met uiteraard weer veel getoeter, gefluit en gepssst bereikte we eindelijk het zwembad. Het zag er netjes uit voor Surinaamse begrippen en Marianne en ik pakte lekker een ligbedje in de zon. Milou ging zich in de schaduw verschuilen. Snel sprongen we in het water want we konden wel een afkoeling gebruiken. Heerlijk gerelaxt in en om het water. De zon kroop weg maar dat maakte niet uit. Het is dan namelijk nog meer dan warm genoeg om in je bikini te liggen. (Sorry, maar nu kan ik jullie er nog jaloers mee maken, straks niet meer) Op een gegeven moment werd ik gebeld door Julio en hij vroeg zo maar even of ik parachut wilde springen! Fack ja natuurlijk! Hoeveel kost het? Vertel wie hoe wat wanneer waar en waarom. Het bleek dus dat er parachutspringer uit Nederland hier waren voor onafhankelijkheidsdag. Dat was vrijdag. Die springen dan het vliegtuig uit en landen op het onafhankelijkheidsplein. En omdat ze hier over een jaar ook een parachutopleiding en school willen realiseren mochten er mensen de zaterdag ook springen. Ze hadden een vliegtuig afgehuurd en nu zochten ze dus mensen om te springen. Het zou een promotieactie en sprong worden en zij verdiende er niets aan en daarom koste het maar 700 SRD = 180e. Nou in Nederland ben je het dubbele kwijt en dit is iets wat ik altijd al een keer heb willen doen. Dus voor mij was dat meteen een ja. Milou en Marianne twijfelde nog. Je begrijpt dus dat we snel moesten belissen omdat er heel veel mensen dit wel wilde. Er is nu namelijk in Suriname nog geen mogelijkheid om parachut te springen. Julio zette onze namen iig op de lijst en we moesten dan morgen naar het onafhankelijkheidsplein komen om die mannen te spreken. Wauw dit was echt gaaf! In het land waar ik verliefd op ben geworden, parachut springen voor bijna geen geld. Geweldig! Nou mijn weekend kon op die manier niet meer stuk totdat Julio ook nog vroeg of ik zin had om na het springen mee te gaan naar Brownsberg om daar door de watervallen te abseilen. Whaah het moest niet gekker worden! Dit werd een super weekend. Donderdagavond heb ik genoten van de laatste keer dat ik naar Havana kon en dat was weer een geslaagde top avond!

Vrijdag gingen Marianne en ik dus naar het onafhankelijkheidsplein. Milou had besloten het niet te doen. Helaas waren we te laat om ze te zien springen maar we waren iig wel een soort van een beetje uitgerust van de vorige avond. We hadden het nodig ;) Mi gado het was een super warme dag en we zweette ons kapot op ons fietsje. Daar aangekomen was het een drukte van jewelste. Overal eet kraampjes (voor diegene die het nog niet begrepen hadden: ja de surinamers houden van eten en vooral veel en lekker eten) en schaafijskraampjes en drink kraampjes en mensen. Oke dus nu Julio en die gast vinden. Hier was geen beginnen aan dus maar meteen gebeld. Gelukkig konden ze nog best makkelijk vinden. Daar besproken dat we op de wachtlijst staan en we wilde een aanbetaling doen maar 3x raden die gast is ook een Surinamer en die had die lijst natuurlijk weer niet bij. Dus ja verder wisten ze eigenlijk ook niet veel dus moesten we ze tegen het eind van de middag maar terug bellen. Nou wij een ijsje gegeten en toen begon het te regenen. Was te verwachten met die hitte. Gelukkig konden we onder een balkonnetje schuilen. Daarna naar huis gefietst en daar nog een beetje gechillt. Ik was al helemaal vergeten dat we vanavond nog af moesten dansen dus gingen we nog maar een beetje oefenen. Snel wat gegeten en toen naar het afdansen gegaan. Ik was best zenuwachtig want het was echt lastig en ik verwachtte het niet te gaan halen. Ik mocht pas als laatste en ik moest met Jan dansen. En Jan heeft als bijnaam: “porno Jan”. Dat was nog maar het begin want toen we in parner houding gingen staan om te wachten op de muziek zei hij: “pff ik ben zo moe” Dus ik: “ Waarvan dan?” Hij: “Van seks, even voor jou informatie”. Oke toen voelde ik me niet meer zo op mijn gemak. Maar goed ik mezelf eroverheen gezet want het is wel een een hele aardige vent. De muziek begon en we begonnen te dansen. Nou dat ging nog niet zo slecht en meneer vond het leuk om mij draaien te laten doen die we helemaal nog niet geleerd hadden! Gelukkig leidde hij goed en ging het me nog best goed af. Het was erg lachen want hij maakte allemaal grapjes tussendoor dus ik vond het gewoon leuk en was niet meer zenuwachtig. Toen moesten we nog een paar minuutjes Merengue dansen en we stonden weer in de partner houding toen Jan ineens zei: Wow ik heb mooi uitzicht. Bleek dat hij in de spiegel mijn billen uitgebreid aan het bestuderen was! Tss de mafkees. En tijdens Meregue hield het nog niet op want het bleek dat ik ook mooie ogen had en dat het eigenlijk allemaal wel goed zat. Ja leuk en aardig allemaal maar dat had hij wel mogen sparen tot na het dansen ofzo. Ze mogen niet eens praten tijdens het afdansen moet je nagaan! Maar ach hij was wel erg grappig en ik heb wel erg genoten en gelachen en de zenuwen waren erdoor wel weg. Nou ik had er op zich wel een goed gevoel over maar we moesten dit keer op stijl letten en dat betekende dus dat je na iedere draai een handbeweging moest maken. Nou ik kan jullie vertellen ik heb geen idee hoeveel draaien ik gemaakt heb maar ik had mijn handbewegingen op 1 hand tellen :P Dus daar was ik nog niet helemaal zeker over. We kregen de uitslag en ik zag tot mijn grote verbazing dat ik gewoon een JA had! Ik had het gewoon weer in 1x gehaald. Heb nooit echt ritme gevoel gehad op stijldansen en salsa dansen haal ik gewoon 2x in 1x helemaal. Nou erg leuk dus. En ook al had ik het niet gehaald het maakte me toch niet uit want ik ging gewoon fucking parachut springen! Whaah als ik er nu over schrijf komt het gevoel weer helemaal naar boven. Nikki en Naomi hadden het ook gehaald en de rest had het voorwaardelijk gehaald. Iedereen weer blij dus! Daarna lieten Naomi, Cynthia en ik ons afzetten bij het onafhankelijkheidsplein. Helaas begon het te druppelen en hadden we maar 1 plu bij ons. Met zijn 3e onder de plu liepen we naar het plein en dat stond helemaal onder water. Dat kon voor ons de pret niet drukken en wij liepen er maar gewoon doorheen. Lekker soppend in onze schoenen gingen we tussen de Surinamers staan. Cynt en ik waren echt ongeveer de enige blanke die er waren. Het ging nog wat harder regenen en iedereen bleef en stond te dansen en te springen en te roepen en te joelen. Iedereen ging helemaal los. Dus wij op een gegeven moment ook die plu maar naar beneden gedaan en lekker mee gedaan. Viel wel op tussen al die donkere mensen haha. Kon ons niets schelen. We hadden de grootste lol, eerst al een keer gezwommen in de regen en nu stonden we helemaal los te gaan in de regen. De president Desi kwam ook nog op het podium met een korte speech en een lied. Het was echt geweldig. Echt een leuke sfeer. En alsof het allemaal nog niet gaaf genoeg was gingen ze ook nog enorm mooi vuurwerk afsteken! En het bleef maar gaan! Muziek, vuurwerk, regen, gezelligheid en dansen. Super leuk. Tot we honger kregen en op zoek gingen. Nou dit was niet al te moeilijk want zoals ik al vertelde stonden er overal eet kraampjes. We hadden wel zin in saté en we vonden al snel een kraampje. Lekker saté in de regen gegeten terwijl er een fanfare voorbij kwam. Super grappig en we gingen lekker met ze mee dansen. Toen waren we de regen wel een beetje beu en hebben we Naomi even naar Zus & Zo begeleid en zelf gingen we Julio meeten bij ’t Vat. Daar aangekomen werden we voorgesteld aan een Noorse vriend van hem. My god wat een kerel was dat. Zij hadden al vanaf half 2 ’s middags lopen drinken die ze waren behoorlijk loco wat voor een enorm grappig spectakel zorgde. Die Noor ging namelijk Cynt proberen te versieren. Haha zo’n vet brede gast helemaal lam. En hij zei constant: I’m traveling around the world. Haha Julio en ik zaten ze helemaal uit te lachen. Gelukkig kon Cynt er ook wel om lachen. Kregen we nog een shotje tiquilla van ze en toen vroeg Julio of hij de Noor bij ons achter kon laten. Ja mooi niet hoor zeiden wij. Dus we hielden Julio goed in de gaten zodat hij niet weg zou sneaken. Hij zou namelijk al een dag eerder naar Brownsberg gaan en ik zou later komen. hIj had geregeld dat zijn neefje en broertje me zouden brengen. Oke prima. Gelukkig nam Julio de Noor uiteindelijk mee en konden Cynt en ik rustig gaan dansen bij ’t Vat. Was weer gezellig en toen de rest zich bij ons voegde ging het sluiten en gingen we door naar La Caff. Toen ook dat ging sluiten gingen we maar eens ons bedje zoeken.

Zo ik doe het maar even verdelen, volgende verhaaltje ben ik nu al aan het schrijven en post ik of vanavond of morgenvroeg. Dat is het verhaaltje met het adrenaline weekend! Spannend!

Kus Sanne

• 11 December 2011 - 15:45

André En Marjo:

Nou, we zijn erg benieuwd naar je volgend verhaaltje.......