Geslaagd! :) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sanne Wezel - WaarBenJij.nu Geslaagd! :) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Sanne Wezel - WaarBenJij.nu

Geslaagd! :)

Door: sannevanwezel

Blijf op de hoogte en volg Sanne

31 Oktober 2011 | Suriname, Paramaribo

Hoi allemaal! :)

Zo weer een verhaaltje over het goede leven aan de andere kant van de oceaan. Met mooi weer (gevoelstemperatuur 42 graden) en veel zon en veel leuke dingen en vrije tijd. Haha oke jullie weer genoeg jaloers gemaakt.

Vorige keer moest ik stoppen met schrijven omdat ik ging oefenen voor afdansen. Whaah wat was ik zenuwachtig. Vooral omdat ik nog steeds aan de diarree zat, was ik niet alleen bang om te falen tijdens het dansen maar ook vooral om krampen te krijgen tijdens het dansen! Ik zal jullie gelijk geruststellen, ik kreeg pas na het dansen krampen :p We gingen vroeg weg om te voorkomen dat we te laat zouden komen wat erin resulteerde dat we véél te vroeg waren. Namelijk 20 minuten :P Toen gingen we alvast maar even warmdansen aangezien je daar gewoon binnen kunt lopen en de laptop met muziek gewoon aan stond. Toen de dansleraar eindelijk beneden kwam waren we al helemaal bezweet, en toen moesten we nog gaan indansen! My god! Daarna werden we naar buiten gestuurd en moesten we in groepjes van ongeveer 4 á 5 weer naar binnen. Op het moment dat wij toevallig met zijn allen naar binnen werden geroepen zag ik die gast staan waar ik donderdagavond nog mee geoefent had dus ik wist al wel dat ik met hem wilde. En ik had nog geluk ook! Viel al weer een beetje stress van me schouders af. Het dansen ging eigenlijk ook gewoon heel lekker en ik vond het ook nog best wel leuk. Duurde maar 2x 2.5 minuten en toen stonden we weer buiten. Daar kregen we uitleg over hoe de “punten telling” werkte en hoe de uitslag eruit zag. Je kon “ja”, “ja vw” en “nee” krijgen. Ja dan mag je gewoon door naar semi gevorderde 1. Ja voorwaardelijk mag je ook door mits je nog 2x het laatste halfuurtje van de beginnerslessen meepakt en bij nee moet je de hele cursus overnieuw doen. Dan zijn er ook nog 3 puntjes die aangekruist kunnen zijn en als ze aangekruist zijn moet je daar op letten. Dat waren stijl, partnerdans en ritme. Cynthia en ik waren erg blij met onze “ja”en kruisjes bij stijl en partner dans. De andere meiden hadden “ja vw” en bij alle puntjes een kruisje dus die mogen ook door naar de volgende cursus! Super leuk dat we met zijn allen door kunnen en Cynt en ik gaan ook gewoon met de rest het laatste half uurtje meepakken. Extra oefening alleen maar beter! Die avond met moeite maar op tijd naar bed gegaan want ik moet mezelf echt af en toe wat meer rust gunnen. Maar alles is hier zo leuk en de tijd vliegt voorbij! Dus ik wil zoveel mogelijk van alles genieten. Ik blijf wel onthouden dat mijn gezondheid ook belangrijk is dus maak jullie geen zorgen. En anders passen mijn huisgenootjes ook goed op me :)

Zaterdag gingen we naar de Colakreek dat is een kreek die door de bladeren die in het water vallen zo donker is als cola. Heel grappig om in te zwemmen. Daar hebben we ook heerlijk gebbqt. Ze hadden zelfs een biefstuk voor ons allemaal gefixt met heerlijke marinade! Hmm was echt smullen. Het lekkerste stukje vlees wat ik tot nog toe gegeten had in Suriname. Daar lekker gebleven tot het het een tijdje donker was en toen zijn we net voor de regen gaan rijden. Precies goed getimed.
We wilde eerst naar Parbonight gaan. Blijkt een gaaf feest met allemaal DJ´s te zijn maar het bleef maar regenen en dat was openlucht dus daar hadden we niet zo´n zin in. Dus zijn we maar naar de ons inmiddels vertrouwde discotheek de Zsa Zsa Zsu geweest. Was weer erg gezellig. Alleen jammer dat de DJ niet zo lekker draaide. Wij Nederlanders konden er iig niet op dansen en tot onze opluchting zagen we dat zelfs de locals ook niet zo los als anders gingen. Fjieuuw! Toch hebben we ons weer goed vermaakt en is het toch weer best laat geworden. We werden thuisgebracht door Dino (was ook naar colakreek) maar dat duurde even want zijn band was lek! Gewoon lek! Haha en hij heeft zo’n vet stoere reserve band achter op zijn auto weet je wel. Kan hij geen banden vervangen! WTF Wat zijn dat voor mannen die Surinamers :P Gelukkig wisten wat omstanders wel hoe het moet en zij hebben hem geholpen. Daarna zijn wij veilig en wel weer thuis gebracht.

Zondag hadden we bijkom dagje. Ik heb super veel geslapen want ik zit nog steeds aan de diarree. Echt niet goed. En een wasje gedraaid. (shit bedenk me nu dat hij nog buiten hangt, ach die loopt niet weg, die wacht wel tot morgen ;)) ’S avonds ook lekker rustig aan gedaan en iedereen ging rond 9 uur slapen. Haha vet vroeg!

Maandag (vandaag) kwamen we op stage aan en guess what!! Er waren geen patienten overleden! Echt een miracle! Wel lagen er 2 patienten “onverwachts” heel slecht. En toen we weg gingen ging het niet zo goed met 1. Dus misschien hebben we morgen pech. Het was vandaag echt absurd warm. Ik met mijn zwakke lijf met een beetje koorts en veel diarree (wel al minder) ging echt een hudge patient wassen samen met een college. En dan ben je blij dat je airco hebt! NOT Damn alle ramen en deuren moeten dan dicht, ik stond pal in de zon. De gordijnen zijn dicht en je hebt handschoenen aan. Waaaaarrrmm! En dan die dikke patient draaien en keren en ondersteboven en van binnen naar buiten wassen omg! Ik kon gewoon serieus niet overdreven niet bijhouden met het afvegen van mijn zweet waardoor het op de patient viel en ik weer overnieuw een doekje langs haar arm kon halen. Hells. Was echt niet te doen. Na de 2e patient ben ik ook een half uurtje gaan zitten want ik geloof niet dat het helemaal goed is als je vlekken voor je ogen ziet. En maar heel snel even wat drinken naar binnen gegooid met wat O.R.S. De diarree is gelukkig vandaag wat minder geworden en dat komt door die Norit denk ik. Ik zal jullie besparen hoe het eruit ziet maar diegene die er een beetje verstand van hebben kunnen wel gokken wat voor kleur het is. Is best grappig eigenlijk ik moet er iedere keer wel een beetje om lachen. Heb je dat ook weer eens meegemaakt. Voelde me na stage ook niet meer zo zwak en mijn eetlust was ook weer terug dus het gaat de goede kant uit :). We gingen boodschappen doen om wraps te koken en toen hadden we gewoon een bijna botsing! Ik ging nog net niet gillen want de auto voor ons botste wel ergens tegen om ons te ontwijken. Was best even schrikken. Gelukkig was er bij ons geen schade en ja omdat hier toch niemand verzekerd is ook geen papier werk en konden we weer lekker snel doorrijden. Heerlijk! De wraps waren ook heerlijk overigens!

Nu ga ik maar slapen want ik kan mijn uurtjes goed gebruiken. Morgen weer bikkelen op stage!

Kusjes Sanne

• 01 November 2011 - 13:45

Nienke:

Goed bezig Sanne! gefeliciteerd met je salsa, leer je iig iets daar toch? ;) haha, fijn dat je ons het ergste bespaard :P nou heel veel plezier nog, maar dat zal zeker goed komen!

liefs, Nienke

• 01 November 2011 - 16:41

Freek:

Goed gedanst hoor!

• 02 November 2011 - 09:40

Tante Jet:

Hoi Sanne,
    Gefeliciteerd!
    Ik kijk al weer uit naar je volgend verhaal.
    Groetjes van ons allemaal.

• 05 November 2011 - 16:19

Oma En Oom Peter:

Gefeliciteerd!

Geniet in Suriname maar denk ook aan je gezondheid!

groetjes

• 05 November 2011 - 18:40

Annette:

Wat goed dat je bent geslaagt voor het afdansen.Gefeliciteerd.
    Sanne, drink veel daar met die hitte en af en toe cola, wordt zelfs aangeraden in warme landen.
    Groetjes